Make the most out of your ingredients
title image

Pudding van croissants met abrikozenconfituur & kaneel

Pudding van croissants met abrikozenconfituur & kaneel

Empty the Fridge - Croissantpudding

Croissants over van de uitgebreide zondagbrunch?

Dit is een heerlijk recept voor een soort van broodpudding maar dan gemaakt met croissants en abrikozen confituur. Yummy!

Empty the Fridge - Croissantpudding

Pudding van croissants met abrikozenconfituur & kaneel

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Dessert
Keuken Frans
Porties 4

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Meng de eieren, met de melk, room, suiker en kaneel tot een glad beslag.
  • Snij de croissants in plakjes van +/- 2 cm dik.
  • Vet een ovenschaal in met boter en leg er een eerste laag croissant schijfjes in.
  • Klop de confituur los met een klein beetje water of citroensap zodat ze wat lopender wordt. Bestrijk de croissants met de abrikozenconfituur.
  • Leg er een 2de laag croissants op en bestrijk opnieuw met de confituur.
  • Giet het ei-mengsel over de croissants tot ze mooi onderstaan.
  • Bak de croissant vlaai gedurende +/- 30 min in een voorverwarmde oven op 180°C.
  • Je kan deze warm opdien met een beetje vanillesaus of koud laten worden en in blokjes snijden voor bij de koffie.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments
Leave a Comment:
Recipe Rating